Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.

September 8, 2008 / by Zsolt Soczó

Sodor az élet

Benedek, az egyik iker pici vesemedence tágulattal született és az ebből fakadó vesemedence gyulladásból csak 10 hetes antibiotikumos kezeléssel jött ki. Azóta minden lázas betegségnél arra kell gondolni, nem-e ez jött elő újra, ami azért kritikus, mert ha nem kezelik ki azonnal, tökreteszi a veséjét.
Hétvégén 1 napot a kórházban töltöttem vele, mivel pénteken bevittem a Heim Pál ambulanciára, hogy nézzenek nála pisit, amiből azonnal kiderül, rendben vannak-e a dolgok.
Próbáltak tőle vért is venni, ami csak a 4. szúrásra sikerült, sokáig forgatták benne a tűket, mert nem találták meg a vénáját. Kapott egy adag sóoldatot, mert azt mondták, azért nem jön a vére, mert ki van száradva. Hogy ez volt-e, vagy csak bénáztak és nem találták meg a vénáját nem tudom, előtte 2 órával a háziorvos nézte a nyelvét, de nem látta lepedékesnek, azaz kiszáradásnak nyomát. Mindegy, egy kis sós víz nem árt, de a szenvedését nehéz volt nézni (hát még neki átélni).
Benntartottak, volt 2 pisi és egy vérvizsgálat, mind negatív. A torka piros, azaz elég nagy valószínűséggel csak torokgyulladása van (remélem). Szombat reggel (meg már péntek éjjel is) mondtam a dokinak, hogy ő még szopik, hiányoznak neki a tesói és az anyukája, ezért hazavinném, mivel elvileg kizártunk minden komolyabb okot. Igen-igen erős ellenállást tapasztaltam, aminek okára szombat délelőtt derült fény: a TB nem fizet a kórháznak, ha csak 1 napot vagyunk benn. Kíváncsi lennék mi a ráció ezen törvény mögött, de mindegy, ennek ellenére hazahoztam a kicsit, aki persze nagyon boldog volt emiatt.
Sajnos láza még mindig van, de a háziorvos szerint 5 nap belefér egy sima vírusba, ez a 4. nap. Izgulunk, de én remélem minden rendben van. A pisitenyésztés is megvan hamarosan, az még adhat további infókat, de remélem nem fog, azaz nincs benne baci.

Kibaszott nehéz volt ez a hétvége is, ahogy az egész év, mióta a babák megszülettek. Már előre dörzsölöm a tenyerem, hogy jól picsán rúgom a szellemi vezetőmet a halálom után, amiért ilyen életet kerestek nekem. ;) Jó, én meg elfogadtam, ott van a szerződésen az aláírásom. :)

Persze, tudom, hogy ennél ezerszer nehezebb életek is vannak, így befogom a pofámat, és csendben izgulok, hogy meggyógyuljon mihamarabb Benócka.

Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.

LEAVE A COMMENT

4 COMMENTS

  • Kurbli September 8, 2008

    Az élet gyerekekkel qrva nehéz. Nélkülük meg fölösleges.
    Mint tudjuk, egy jó erős “haetera esmeralda” ordításra az egyik szellemi vezető előjön, nem kell a halál utánra várni. (Thomas Mann: Doktor Faustus)

  • varanusz September 8, 2008

    Soci, jobbulást a babának, nektek meg nyugodt éjszakákat. A húga hogy viseli Benedek betegségét?

  • Soczó Zsolt September 8, 2008

    Pannika jól elvan, nem különösebben zavarta, hogy nem volt itthon Benedek. Bálintot jobban, hogy én nem voltam itthon.
    Most derült ki, hogy a pisi tenyésztés is ok, így most már csak türelemmel várni kell a vírus levonultát.

  • Nesty September 16, 2008

    Nálunk a felállás 4-4.5 éves nagyfiú és másfél éves ikrek. Azt gondolom, hogy az első két év nagyon durva, nálunk most kezd sokkal jobb lenni. Kitartás! :)