Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.

January 29, 2008 / by Zsolt Soczó

Ostoba TFS kliens

A cégnél már több mint egy éve TFS-t használunk Source Control céljára. Nincs vele különösebb gond, megszerettem.

De most nagyon megszivatott. Vistán dolgozok, UAC bekapcsolva, ahogy kell. Általában a LUA accountommal geteltem le a fájlokat. Néha azonban a saját nevemben, de adminként (ugye az UAC már csak ilyen skizofrén dolog).
Amikor adminként geteltem, akkor olyan acl került a fájlokra, amely a sima usereknek, mint amilyen én is vagyok, amikor normál módon dolgozok, csak Modify joga van a fájlokhoz, az adminoknak Full Control. Ez jó is így, minek Full Control, ha egyszer csak írja a fájlokat a kliens, jogot nem állít rajta (tudomásom szerint).

Hiába volt írás jogom a fájlokra, mégis Access Denied-okat kaptam. Elő a process monitorral. És lebukott a pára! Full Access-szel akarja megnyitni a fájlokat, nem Modify-jal, persze, hogy nem sikerül neki.

Két dolog lehet.
1. Trehány volt a programoló, és több jogot kér, mint kellene, mert neki az nem fáj. Nekem igen.
2. Van, amikor jogokat is állít a fájlokon, ehhez kell a Full Access. Nem tudom, hol az igazság.

Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.