Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.

January 4, 2008 / by Zsolt Soczó

Élet 3 gyerkőccel

BUÉK.

Egyelőre nem SQL Server 2008-alok, mert éppen beteg mind a 3 gyerek. Többeknek mondtam már, hogy nem egyszerű az élet ikrekkel. Nos, tévedtem. Az ikrekkel -ha nem betegek- tök jól el lehet lenni. De ha van egy közel 4 éves bátyjuk, aki addig a világ közepe volt, és most meg kell tapasztalja az érzelmi és időbeli nélkülözést, na, ez már kihívás.

Szegény Bálintnak nagyon nehéz megélni ezt a váltást, és ha megszakadunk se tudunk rá már annyi időt szánni, mint eddig. Ettől persze szenved szegény, meg is lett az eredménye a sok konfrontációnak: most arc -és homloküreg gyulladása van. Most a nagyszülőknél és az unokatesóknál van 1 hete, és még ott lesz vagy egy hétig, persze szépen javul, mert ott újra azt az életet élheti, mint régen velünk. Kicsit tartok tőle, mi lesz, ha visszajön, de már gondolkodunk, hogyan kaphat exkluzív időt, amikor a babák nem köpnek bele a levesébe.

Most, hogy nincs itt, kb. a harmadára esett vissza a terheltségünk. Meglepő, de a vele való hadakozás sokkal több energiát visz el, mint a két baba együtt. Ezt addig nem vettük észre, míg itt volt velünk, csak sodródtunk, illetve vergődtünk. Ha tudtok tippeket adni, hogyan lehet az ilyen helyzeteket okosan kezelni, jó könyvet, saját tapasztalatot, akármit, akkor nagyon megköszönném.

Közben az egyik pici, Benedek hörghurutos lett, alig tudott aludni az utóbbi napokban, annyira nehezen vette a levegőt. Sok nehézségen keresztül küzdöttem már magam az életben (illetve együtt a feleségemmel), de az utóbbi pár nap pályázhat a legnehezebb időszakok toplistájára. Azt a tény viszony, hogy most blogolok, jelzi, hogy már enyhül a nyomás, kezdenek egyenesedni a dolgok.

Pannikának nagyon jó az immunrendszere, benne a vírus csak némi taknyot hozott elő, remélem nem romlik az állapota.

Szóval majd ha kicsit észhez térünk, jönnek újra az SQL infók. Addig is, BUÉK még egyszer.

Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.

LEAVE A COMMENT

10 COMMENTS

  • gt January 4, 2008

    kitartas Soci, a dolgok azert szerencsere szinte mindig kisimulnak, azokkal akik megerdemlik :)

  • aghy January 4, 2008

    Nektek is BUÉK, és jobbulást az egész családnak!

  • gerely January 5, 2008

    Praktikus tanáccsal sajnos nem szolgálhatok, de kitartást kívánok. Félő, hogy ennél jobbal a nálam tapasztaltabbak se tudnak előállni. :)
    BUÉK, és hasonlók.

  • XYBeR January 5, 2008

    őh, ha el nem felejtem, megkérdezem a nővéremet, ők hogyan oldották meg, hogy a két nagyobb tesó nem fordult be az ikrektől.

    annyira emlékszem, hogy csak az eleje fárasztó. utána már csak szimplán nehéz ;) jobbulást benedeknek. panninak respect, és bálintot meg csak szeretgessétek, amikor tudjátok :)

  • Körtvélyessy gábor January 5, 2008

    Sok könyvet olvastam baba témában de összesen két jót találtam
    Bölcsek a bölcsőben (ez nem gyakorlati, hanem teljesen elméleti arról, hogyan fejlődik a babák agya, gondolkodása, stb.)

    Ami igazán ide tartozik az a Suttogó titkai I. és II. kötete BLAU, MELINDA – HOGG, TRACY szerzőktől.
    Magasan a legjobb filozófiájú és hozzáállású könyv a témában. Ismerősöknek eddig nagyon bejött és nekünk is (habár nincsenek ikreink).

  • SebDani January 8, 2008

    Bevonjátok Bálintot a kicsikkel való foglalatosságokba? “Segít” pelenkázni, böfiztetni, orrot szívni, síró tesót simogatni?

  • Nesty January 8, 2008

    Nálunk is 10 hónapos ikrek és közel 4 éves srác van.
    Szó szerint tudom miről beszélsz… :)
    Ajánlom az http://www.ikresek.hu fórumát, sok hasznos infót találtok ott.
    A nagyot vonjátok be minél több mindenbe, a kicsiknél pedig nagyon fontos a napirend, különben kikészültök.

  • Soczó Zsolt January 8, 2008

    Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat, hasznosak voltak, elemezzük őket az asszonnyal. :)

  • Zetor January 18, 2008

    Az arcüreg/homloküreg/középfül/torok gyulladásoknak a legfőbb oka a rossz orrlégzés. Orrszívás és fújás, valamint orrspré (Nasivin, Nasopax, stb)
    http://www.orrszivoporszivo.hu/
    http://www.gyogysapka.hu/

    Nekünk nagy szerencsénk volt, Kati most 2.5 éves, Andriska 2 hónapos, és szinte egyáltalán nincs féltékenység. Valszeg jó volt Kati felkészítése is, nomeg az, hogy a nagyobbik gyerek lány – ergo szeret babázni. Teljes a béke, Kati puszilgatja, ölelgeti Andrist, “segít” a pelenkázásnál, nagyon jól megvannak egymással.

    -Zetor

  • Soczó Zsolt January 18, 2008

    Zetor: a 2.5 éves kor még a csendesebb időszak, még csak most indul a dackorszak, még jobban hallgat rád a gyerkőc, nem küzd a saját erejét méricskélve. Na, meg lány, ők általában szeretnek babázni. Ja, és csak 1 tesója lett. :)

    De most nálunk is jobb már a helyzet, most, hogy már nagyon régen volt oviban kifejezetten aranyos. Szomorú ez az ovira nézve, pedig aranyosak az ovónénik.