Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.

August 29, 2007 / by Zsolt Soczó

Megyünk ejrópába

És természetesen nem szabad az embereket megkülönböztetni, de ha egyesek még szarni se tudnak kulturáltan, akkor hogy várható el tőlük más, emberi megnyilvánulás?
“Nyisztor Ferenc, Nyírmihálydi polgármestere – egy esetleges újabb járvány megelőzésére utalva – a napokban kijelentette, hogy az önkormányzat nem fizeti ki a szociális segélyeket azoknak, akik nem létesítenek illemhelyet az otthonukban (kertjükben). A polgármestert és fiát ezután megfenyegették.”

Mert ez a módi. Ha valami nem tetszik, akkor erre aggresszivitással válaszolnak. Nekem ez a legfájóbb, mert én az agresszió minden fajtájától undorodom. Remélem megszállja őket a Szentlélek vagy Allah vagy bárki, bármi, és észhez térnek. Vagy, ha felülről nem jön segítség (nem fog), akkor remélem a magyar emberekben megnő annyira az öntudat és a bátorság, hogy segítenek nekik behozni az 500 év szellemi lemaradást. Nem, nem segélyekkel, kényszerítve, mint a hivatkozott esetben. Másként még 2500-ban is az Aranybulla korában lennének.

Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.

LEAVE A COMMENT

5 COMMENTS

  • JoeP August 29, 2007

    Szerintem már 1222-ben is volt szarósarok valahol a ház körül.

  • Zsolt August 29, 2007

    Néha azért árnyaljunk:
    Fejezetek a magyar falusi önkormányzatiság történetéből
    http://donricardo.freeblog.hu/archives/2007/08/27/2562619/

  • Rétikánya August 29, 2007

    A mai reggeli híradók szerint már négy (!) háznál nekikezdtek az árnyékszék építésének. Talán mégiscsak ért valamit a kitétel…

  • Soczó Zsolt August 29, 2007

    Zsolt: el tudom képzelni, hogy a polgármester diktatórikus, szemét, akármi.

    De azt nem tudom elfogadni, hogy nem tudnak egy kurva árnyékszéket csinálni maguknak a cigányok. Már ehhez is társadalmi összefogás kell? Fel kell emelni a segélyüket, hogy kompenzálják a fáradtságukat?

    Nagyszüleim egész életükben fürdőszoba nélkül éltek, sőt, víz egyáltalán nem volt a kádban, csak a kertben. De volt árnyékszékük, mindennap megmosakodtak a gáztűzhelyen melegített vízben, és hetente-kéthetente fürödtek az előszobában egy nagy vaskádban. Ezt megtehetnék a cigányok is, ebben nem tudja őket megakadályozni a rasszista polgármester.
    Nagyanyáméknak nem nyitották ki az iskolát, hogy fürödjenek. Anyámnak se kislányként, aki velük élt. A büdös, rasszista tanácselnök miatt, hogy dögölne meg.
    Igen, a budit ki kell ásni. És időnként takarítani is kell. Én a saját kezemmel lapátoltam ki belőle a szart gyerekkoromban, mert nekünk se működött a belső budink. Örült a trágyának a cseresznyefa és az almafa, és én örömmel adtam neki.
    Máskor meg sokszor hazaértem a középiskolai koleszból péntek este, és télen, kötéllel-vödörrel mertem ki a szaros-szutykos vizet az emésztőből, mert mindig kiáradt. Ha én bírom kezelni a saját szaromat, akkor ezt elvárom mástól is, önerőből.

  • varanusz August 29, 2007

    Ma reggel a Bódi Guszti magyarázta a TV2-n, hogy mennyire tiszták is a romák, meg milyen higiéniás törvényeket tart be mind. Azt elfelejtette említeni, hogy a felvétel után csákányt meg fűrészt ragad, azt’ megy Mihálydiba budibuildingezni.