Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.

August 6, 2007 / by Zsolt Soczó

Magyarország autósatlasza sw. kritika (rant)

Rant on.

Látva néhány magyar programot kezdek igazat adni Zokszigennek, hogy az ezer Nobel díjas országa sw. nacionalizmus egyszerűen csak ennyi: nacionalizmus. Most nem megyek bele a töribe, mert sose értettem hozzá, most csak swről beszélek. Feleségem szerint csak azért ilyen szomorú a helyzet, mert az okosak külföldi cégeknél dolgoznak, nem Magyarországra. Talán, a végeredményt tekintve viszont ugyanott vagyunk.

Ami felpaprikázott, az a Magyarország autósatlasza c. program. Az egyik családtag bohó módon megvette, olcsón, 1000 Ft-ért, de tized annyit se ér.

Telepítés: hogy hová, azt majd a program eldönti. Be is bassza a C gyökérbe az egész szart. Uninstall nincs. Telepítéskor megkérdezi, mire optimalizálja: legrövidebb vagy leggyorsabb útvonalra? Mert ezt ugye telepítéskor tudja az ember, miért nem runtime lehet választani, mint az utvonalterv.hu-n (amit nagyon szeretek).
Gondolom minimalizálni akarták a felmásolt index adatbázis méretét. Akkor meg adjanak lehetőséget, hogy vagy az egyiket, vagy mindkettőt felrakjam.
Az igazi meglepetés akkor kezdődik, amikor elindul a program. Átvált full screenbe, valami alacsony felbontásba. 1920×1080-ról lehúzza valami 800×600 körülire a felbontást. Ezek után bejön valami demó animáció, mondom mi ez, véletlenül valami játékot telepítettem fel? Majd bejön a GUI, ami kb. az egyszervolt.hu kezdőlapjára emlékeztet. A GUI totál nem standard, abszolút játék kinézetű, számomra áttekinthetetlen. A dialogoknak nincs close és ok gombja, stb.

Amint írtam, uninstall nincs, kézzel retkeltem le a C gyökérből ezt a trágyát.

Nagyon szomorúvá tesz, hogy nagyon ritkán látok jó magyar swt. Például a Manó sorozat tetszett. A Révai egy kalap szar volt. Egyszer írtam róla egy részletes rantet, lehet, hogy majd bepasztázom.

Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.

LEAVE A COMMENT

1 COMMENTS

  • gigi August 15, 2007

    Én a Természet Világa CDROMot vettem meg. Sajnos nem vagyok olyan szakértő, mint Te, – sőt, csak egyszerű matektanár lettem – szóval installálás után hamar be is döglött, amit nem tartottam természetesnek. IRtam az Arcanum ügyfélszolg-nak, kaptam egy olyan 50 soros választ, aminek alkalmazásához min. kétdiplomás informatikusnak kellett volna lennem – bele kellett volna nyulni valami setup-izébe- no, ezt nem merte megkockáztatni a családból senki. Több Arcanum CD-t nem veszünk.