Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.

July 20, 2007 / by Zsolt Soczó

Balatonon nyaralni jó

Az elmúlt 10 napban Balatonlellén nyaraltunk, és nagyon jó volt. Volt bennem némi félsz, mert mindig csak külföldön nyaraltunk eddig, de azt kell mondjam, az egyik legjobb nyaralás volt, amiben eddig részem volt.
Eredetileg 7 napra mentünk, és itt szálltunk meg, de a jó idő csak a vége felé jött meg, így még ráhúztunk 3 napot, helyben keresve szállást. A második apartmanunk ugyanabban az utcában volt, csak pár házzal arrébb, az kriminális volt, annyira piszkos disznóól volt benne.
A hivatkozott első apartman viszont nagyon korrekt volt. Az a szocialista stílusban épített nyaraló, amelyet jól ismernek az öregebbek, de nagyon otthonosra megcsinálták. 2 hűtő, mikró, kotyogó, elektromos kávéfőző, wifi, UPC direkt, Philips TV, a parthoz legközelebbi ház, segítőkész, figyelmes szállásadók. Csak pozitívan tudok róla beszélni. Mi a C apartmanban laktunk, kaja közben néztük a Balatont.
Meglepően sokat fejlődött a magyar vendéglátás. Sok esetben már mosolyogtak a kajáldák eladói, ez új nekem Magyarországon, mégha itt-ott voltak is bénázások a részükről. A vidámpark színvonalas volt, és nem dobtak ki minket pl. az ugrálóvárból, csak azért, mert letelt a 4 perc, ha egyszer úgyse vártak rá mások. Voltak koncertek, bazár, stb. Tiszta olyan volt, mint a mediterrán országokban.
A Balaton finom volt, sokat játszottam a gyerekekkel (Bálint és az unokatesók), mindenkinek jól esett.
Egy napot voltunk Kehidakustányban is az élményfürdőben, ami nekem csalódás volt Sonnentherme után. Ha valaki nem volt még az utóbbi helyen, akkor tetszeni fog neki, de nekem így nem. Amit nagyon nem szeretek a magyarországi építőiparban, az a részletekre való nem odafigyelés. Levált üvegmozaikok a medencékben, rossz jelzőlámpa a csúzdánál, nincs víz a lábmosóban, 170 centis magasságban megkonstruált tetőszélek (edződjön az ügyfél buksija), alacsony belmagasság, emiatt meg lehet fulladni a klórtól, sehova nem vezető, hirtelen véget érő járdák, kibaszott csúszós burkolat, amit kompenzálandó kirakják a vigyázz, csúszik táblát (tipikusan magyar megoldás) stb. Én az osztrák strandon pont azért ámultam el, mert igen nagyfokú tudatossággal volt megtervezve, és a kivitelzésnél sem adták alább a megbízók.
De ezt leszámítva kellemes csalódás volt a Balaton, nem voltak rendkívüliek az árak (legalábbis a pesti árakhoz viszonyítva), és sehol nem akartak lehúzni. Vagy ezt csak a külföldieknek tartogatják?

Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.

LEAVE A COMMENT

1 COMMENTS

  • Pálesz July 24, 2007

    Én is ugyanígy kellemeset csalódtam a Balatonban az elmúlt 1 hétben. Egész kellemes volt a strand, Tisztaság volt (én Balatongyörök-ön voltam).
    Az árak még viszonylag elfogadhatóak (Pesti árakhoz viszonyítva), viszont a vendéglősöknek marha unott pofájuk van, ténylegesen.
    Fapofával tudják megkérdezni az embertől, hogy: “Finom volt?”. Erre természetesen mi is fapofával válaszoltuk vissza, hogy igen.
    Pl egyik sztori, hogy ürge rendelt 5-6 lángost, megkapta mindegyiket, kivéve egyet, amivel már 10 perce késtek. Szólt is szegény ürge, mondták neki, hogy mindjárt megkapja, de utána még kiadtak vagy 6 lángost a faszi szeme láttára az utána érkezőknek. Az ilyen ténylegesen fel tudja kicsit húzni az embert. Az ürge szóva tette, kicsit felhangon, erre a kajáldás (mert vendéglősnek nem lehet hívni): “egyszer gyere ide a pult másik felére, majd megtudnád”.
    Csak az emberek hozzáállásával van gond, mással nincs.

    Az építőiparos, karbantartós részt szintén osztom, hasonlókat tapasztaltam a strandi vécéknél is (kiakasztom, hogy rossz, bár már 5 napja rajta van, de csak azért sem javítom meg).