Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.

April 24, 2007 / by Zsolt Soczó

Ha már elő és utóítéletek…

Arab vs. fehér.

How Australian Authorities Respond to Potential Terrorists

Olyan kár, hogy a világ ebbe az irányba halad, és még azt se tudjuk, melyik oldal zülleszti jobban (érvényes az előző postomra is).

Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.

LEAVE A COMMENT

2 COMMENTS

  • GerleiM April 25, 2007

    Érdekes, hogy ezt mondod, miközben az előző postod ételmében jogos és kell az arab filmező megállítása – hiszen arab, és hát mennyi példa van arra hogy az arabok stb.

  • Soczó Zsolt April 26, 2007

    Pont azért raktam egymás után a két példát, hogy jelezzem, hogy a egy csoport egy részének viselkedése (bűnöző cigányok) vagy sok ember közül egy látványosan erőszakos kisebbség (terrorista arabok) azt érik el, hogy a többi ember gyanakodik rájuk, és kivetíti a viselkedésüket az egész népcsoportra, ami irracionális, de emberi.

    Ebben az esetben is kérdés, hogy az amerikaikat voltak bicskanyitogatóan erőszakosak az olajért, és ez váltotta ki sok arab ellenérzését, vagy az arabok robbantgattak a Korán nevében, és erre támadtak vissza az amerikaiak.
    Ugyanaz a kettősség, mint a hazai cigányokkal kapcsolatban, és ugyanúgy nem tudom a választ.
    A konkrét kérdésedre válaszolva: igen, ugyanaz a helyzet sajnos, ha barna, akkor gyanús. Ezt eredményezi annak a pár száz embernek a viselkedése.
    Egyik ismerős mondta, hogy angliában járt a robbantások után pár nappal, és gyanúsan méregetett és inkább arrébült a metrón, ha arab kinézetű embert látott. Szar volt a becsületes araboknak, és szar a többi embernek is.
    Ezért írtam a züllés dolgot, mert szerintem ördögi spirálban haladunk, amely egyre növekvő bizalmatlansággal jár a népcsoportok között. Ezt sajnálom. Hiába a globalizáció, a legyőzött távolság, ha az egymás közötti bizalmatlanságot nem tudjuk legyőzni.