Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.

March 27, 2007 / by Zsolt Soczó

Edit and Continue – hasznos-e?

Annak idején, még a VS 2005 illetve a .NET fw. 2.0 tervezésekor szó volt róla, hogy a C#-ban lesz refactoring (ez ugye csak VS fícsör), a VB-ben nem. Cserébe a VB-ben lesz Edit and Continue, de a C# nem kap ilyet.
Akkor az volt az érv, hogy a C#-osok komoly emberek, akik naphosszat refactorolnak, de nem hekkelnek a debugolás alatt álló kódon, mert az gagyi. De aztán a C# lobbi belerakatta.
Most, hogy C++-ban dolgozok, ahol már a VC6 óra van E&C elég sokat használom. Azért, mert gyakran van, hogy valami apróságot elszúrok, és mire azt a kódot újrafuttatom, sok időt veszítenék. Egyébként egy IE addont írok. Tudom, ha lennének jó Unit tesztjeim, akkor pikk-pakk újra lehetne futtatni a kódot a vizsgált pontig, de nincsenek, C++-ban még nem értek a Unit teszteléshez.
Szóval értem az érvet, komoly, unit tesztekkel felvértezett programoló nem használja az EC-t, de én úgy látszik nem vagyok az, így örülök neki, hogy van.

Amikor év elején egy C# kódot gyúrtam át, akkor nem is emlékszek, hogy használtam volna, de ott volt valag sok unit tesztem.
Ti használjátok, vagy komoly programolók vagytok? :)

Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.

LEAVE A COMMENT

2 COMMENTS

  • gerleim March 27, 2007

    Nem, mert nem jól van megcsinálva.
    Inkább do not edit and continuénak lehetne hívni.
    Ha bekapcsolod, sok fájlt nem enged szerkeszteni, míg nélküle szerkesztheted (ami persze csak ujrafordítás után lesz futtava).

    Szóval erősen korlátozottak a képességei (vagy régen néztem / benéztem?)

    Ez a kijelentés meg jó nagy hülyeségnek tűnik: “nem hekkelnek a debugolás alatt álló kódon, mert az gagyi”
    (Az igazzy programozók ™ azok bármi körülmények között bármit hekkelnek. ;))

  • varanusz March 27, 2007

    Se nem használjuk, sem komoly proggerek nem vagyunk.