Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.

November 20, 2006 / by Zsolt Soczó

Outlook 2007 rehabilitálva

Úgy néz ki a korábban írt sebességprobléma oka a smartphone sziknronizációs izé miatt volt. Ennek ellenére teszek egy próbát, milyen a gmaillel élni. Amit még nem tudom hogyan lehet abban a levlistás leveleket rendesen olvasni? Hozzá vagyok szokva a szabályokhoz, le kell szoknom róluk, ha gmailezni akarok.

A másik kérdés a céges levelezés, azt nem hiszem, hogy ki lehene vele váltani.

Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.

LEAVE A COMMENT

14 COMMENTS

  • zokszigen November 20, 2006

    Levlistakhoz a Gmail-nal nincs jobb (persze kek tabletta ellen ez sem ved). A profik az csinaljak, hogy minden levlistas beerkezo cucc automatikus cimket kap es archivalodik. Ha lenne turelmed elolvasni:

    Mike Sego, Gmail Engineer: It’s the little things in Gmail
    http://googleblog.blogspot.com/2006/11/its-little-things-in-gmail.html

    “””
    You know how a lot of times someone will email a list and get a bunch of responses from different people that all say roughly the same thing? Last week, we added a feature where if I’m a reading an email conversation, or replying to one, and someone else replies to the same email, a notification pops up telling me there’s a new message. Then I just click a link and Gmail adds the message to the conversation. This is also great because it means I don’t end up being embarrassed by responding to a list just as someone else is sending a response that’s way better.
    “””

    Ez a ficko is Outlook fetisiszta volt:
    Grant Robertson: Five simple rules for keeping an empty inbox
    http://www.downloadsquad.com/2006/11/15/five-simple-rules-for-keeping-an-empty-inbox/

    “””
    Create a label for each listserv you subscribe to, apply the labels with a filter, and auto-archive each message. I thought we all did this (then I saw my wife’s Gmail inbox); Turns out, more of us than you’d think could use this simple bit of advice.
    “””

    Ionut Alex. Chitu: Mute Annoying Threads in Gmail
    http://googlesystem.blogspot.com/2006/11/mute-annoying-threads-in-gmail.html

    “””
    Google’s Adam Lasnik writes about another new feature in Gmail. If you subscribe to a mailing list and you receive each new message in Gmail, you may run into boring threads that just continue to be boring. Gmail lets you mute these threads, so you still receive new messages but they’re automatically archived.

    To mute a thread, just type m while reading it. Each muted thread gets the label mute (and also muted), so you can find all your muted threads by searching for label:mute.
    “””

    Teljesen mas liga mint az Outlook. Most kb ugy erzem magam mintha a modemes korszak Socijat gyozkodnem, hogy elerkezett vegre az ido, hogy DSL-re valtson. Ha tudnam, hogy a kek tablettak vegervenyesen megvaltoztattak – nem faradnek.

  • zokszigen November 20, 2006

    Ha kiprobalod – ne ugy nezz ra mint egy “webes” Outlook klonra, nyisd meg az elmedet.

  • gaba November 21, 2006

    zokszigén mindent leírt, úgyhogy feleslegesen csacsogok itt, csak megerősíteném.

    mindenesetre levlistákra aztán végképp ideális a webes felület a maga threades nézetével. a legjobb az, hogy csinálsz egy filtert rá, felcímkézed és kihagyatod vele az inboxot. csodaszép, gyönyörű, egy élmény.

  • gaba November 21, 2006

    ja, és én is outlook- és exchange-fetisiszta voltam hosszú-hosszú évekig. és annyira boldog vagyok a gmaillel. végre a helyére került minden, és megszűnt ez a borzalmas mappázgatás, mégis sokkal precízebben tárolok mindent.

    nem tudom, hogy az epamban lehet-e majd, de én a céges levelezésemet is ezzel szeretném csinálni.

  • Soczó Zsolt November 21, 2006

    Tegnao megléptem. Egyelőre tetszik, csak a spell checker és az emlékeztető hiányzik (hogy válaszoljak valamire).
    Biztos vannak ezek is, csak még nem tudok róluk.

  • gaba November 21, 2006

    Spell checker van Mac OS X alatt (gyakorlatilag akármelyik alkalmazásban), sajnálom, hogy a Windows alatt ezt csak az Office-hoz adják. :(

    Az emlékeztető alatt időzített emlékeztetőt értesz? Hogy pl. holnap este 8-ig kell válaszolni rá? (Mert a sima bejelölés nyilván megy a csilaggal vagy egy címkével.) Ilyen időzítést sajnos nem ismerek, nekem elég a csillag és a címke. De adott esetben csinálhatsz olyan címkét, hogy “Még ma megválaszolandó” vagy hasonlók.

  • gaba November 21, 2006

    Ami még fontos: használd az Archive gombot mindig, hogy amivel már végeztél (elolvastad, válaszoltál rá, vagy megfelelően felcímkézted), az kerüljön ki az Inboxból. Az Inbox arra való, hogy az újonnan beérkezett üzeneteket mutassa. A régebbi dolgok pedig elérhetők címkékről vagy kereséssel. Az az egyensúlyi állapot, amikor üres az Inbox (ez egy GTD-snek normális).

  • gaba November 21, 2006

    Most nézem, hogy a Firefox 2.0-ban van saját helyesírás-ellenőrző. Nem lehet, hogy a windowsos verzióban is létezik ez a funkció?

  • Soczó Zsolt November 21, 2006

    Megnézem ezt a helyesírásellenőrző dolgot, köszi a tippet.

  • zokszigen November 22, 2006

    Soci – hirtelen a kovetkezo sorok jutottak eszembe ;)
    http://www.gotwavs.com/Movies/Man_Who_Knew_Too_Little.html

    “””
    Wallace: “I would like fresh flowers in my room, rare tropical flowers that smell good, and ice in my dressing room, which should be a palace and so should Lori’s be a palace, and I want a dressing room for my pet bloodhound, and Lori’s poodle. They can bunk in together, but there had better be fresh flowers in there, and ice.”
    “””

  • Kurbli November 23, 2006

    Már elég régóta így használom: http://msmvps.com/blogs/kurbli/archive/2006/09/10/CP_3A00_-Use-Gmail-Generate-Unlimited-E_2D00_mail-Addresses.aspx
    pl.: kurbli+sql@gmail.com stb.
    Gond lehet a feladóval, mert a google ugyan elfogadja ezt az email címet, de feladóként pl. a “+sql”-t lehagyja. E nélkül pedig a levlisták nem fogadják el.:((

  • FB2 November 25, 2006

    Gaba, EPAMnal annyi, hogy eleg gyakran vannak ilyen Outlookos form emailok(hany embert hozol a ceges bulira, kell-e influenza elleni oltas, stb.) amit nem tudsz mas klienssel megvalaszolni (tehat nem erdemes a gmaillal lehuzni).
    Szoval en is outlookot futtatok parallels alatt melora.