Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.

November 17, 2006 / by Zsolt Soczó

Az új Office 2007

2 napja felraktam. Szép, semmit se találok, amit megszoktam, de nem baj, legalább nem öl meg az unalom, amikor offiszolok.

Egy valami viszont nagyon dühít, ami miatt lehet, hogy visszatérek a 2003-ra: az Outlook. Eddig percenként szinkronizáltam le a leveleket 3 accountról, pop3-mal. Az új Outlook óta viszont ez azt jelentette, hogy percenként megállt a gép. A vinyó ledje elkezdett világítani, és 10-20 mp-re még az egér is alig mozdult meg, a skype hangja megszakadozott (ez munkaeszköz a távmunka miatt), és egyáltalán, a gép használhatatlanná vált.

Mondom biztos fragmentált szegény pst (600M), ezért a sysinternalsos contig.exe-vel defragmentáltam. 1 darab lett az egész. Ennek ellenére is beszakad a gép tőle. 4 órai működés után 550 megát olvasott és 150 megát írt a vinyóra. Az a 3 mega levél, amit letölthetett ennyire megdolgoztatta szegényt.

Csak az én gépemben van a hiba?

Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.

LEAVE A COMMENT

12 COMMENTS

  • SUF November 17, 2006

    Hali,

    Nálam is ezt műveli. XP SP2, 768MB RAM 3.06GHz P4 notebook.
    Most jön az új gépem, ha azon Vistával ugyanez lesz akkor megy a levesbe.

    üdv
    Zoli

  • Soczó Zsolt November 17, 2006

    Nálam a dual core-os dellt eszi meg, 2 G rammal. Örülök, hogy nem vagyok egyedül a problémával. Hogy a picsába nem jött ez ki a beta teszt során?

  • SUF November 17, 2006

    Nálad is XP? Mert a gyanúm az, hogy leginkább Vistán teszteltek

  • zokszigen November 17, 2006

    Az Outlook oreg menedzserek izeje, developer nem hasznal ilyenket.

  • gaba November 17, 2006

    Én már egy ideje áttértem a gmail webes felületére, és messze-messze produktívabb, mint az Outlook, nagyon tudom ajánlani neked is. Egyszerűen zseniális, lenyűgöz. Megváltoztatta az életemet.

  • zokszigen November 18, 2006

    Gaba – te tudsz valamit, az Outlook rettenetesen old school, kb ugyanannyira mint a hotmail 6 megas tarhelye.

    A gmail mindent visz. Ha valaki fosik az “offline” mukodes miatt, akkor GDS (cache a vinyodon), libgmail (http://sourceforge.net/projects/libgmail/) vagy valami lightweight pop3 ize.

    Mai sztori:
    Melohelyen Gmail kollega keres valamit, a folyamat villamgyors. Outlook kollega a kozelben teblabol eppen, elkerekedett szemekkel bamulja, valami olyasmit rebeg, hogy “Outlook, feladora kerestem, vinyo kerreg, hosszu percek”. Hasonlo 42 terraherces, 72 giga ramos Dell csodamasina.

  • SUF November 18, 2006

    Hali,

    Csak pontosításként az a 6 mega már 2 giga mióta van live.com, csak regisztrálni kell.

    üdv,
    Zoli

  • zokszigen November 18, 2006

    SUF: A peldat a Gmail elotti idokre ertettem, mikor az osszes (ingyenes es fizetos) szolgaltato <10MB tarhelyekkel majomkodott. Aztan egyszer csak jott a Google es (ingyenes) GB meretu tarhelyekkel kezdett dobalozni, mire a tobbiek hetekig bamban pislogva, teceofutyijuket markolaszva maszkaltak a mammutfenyos kampuszon. Az Outlook vs Gmail ugyanolyan generacios/kulturalis ize mint a MB vs GB meretu tarhely. Kiegett/oreg/old school menedzserfelek hasznaljak eloszeretettel, nekik mar az oviban is Outlook ikon volt a jeluk.

  • zokszigen November 18, 2006

    Viszont megertem, hogy a mutyursz.pst fekete doboza sokak szamara szent tehen.

  • speedy November 18, 2006

    Csatlakozva az elöttem szólokhoz, a GMail teljesen kiváltja az Outlook-ot. Felőlem lehet akármilyen az új Outlook:)) Én már nem is használom, nehézkes és lassú vacak. A Google böngészőből leiskolázza a “nativ” Outlook-ot.

  • gaba November 18, 2006

    Nemrég beszéltem egy microsoftos barátommal. Szerinte a Google “platformja” nevetséges, az AJAX egy gyerekjáték, amely az idejétmúlt JavaScript segítségével működik, és hol van ez attól a magasztos platform-jövőképtől, amelyet a Microsoft sugároz. :) A gyakorlatban viszont az egyik egy döbbenetesen jó rendszer, a másik pedig egy igencsak problémás és egyre anakronisztikusabb darab. Most akkor hogy is van ez? :)

  • zokszigen November 18, 2006

    Gaba: A kek tabletta miatt van, a reggeli agymosas utan szoktak bevenni.