Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.

November 10, 2006 / by Zsolt Soczó

Le vannak maradva a magyarok – én is

Putaboutnál olvastam, hogy nem ismeri a magyar a különböző újkeletű fogalmakat. A Set Top Box számomra is ismeretlen volt, rontottam volna én is a statisztikát, ha megkérdeznek.

Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.

LEAVE A COMMENT

5 COMMENTS

  • varanusz November 10, 2006

    Uhh, micsoda levezetés… “Buggyosgatya, felhőkarcoló, panel, Kádár népe, Berényi-klán”. Ilyen tünetei lennének a könnygázmérgezésnek? :)

    Egyébként szerintem a set top box és a skype semmivel sem fontosabb szavak, mint az amniocentézis és a doxycyclin.

    Ettől eltekintve tényleg van hova fejlődnünk olvasottság, tanulás, miazmás témájában.

  • waces November 10, 2006

    Miert vannak fontosabb es kevesbe fontosabb szavak? Ugyanmar.
    Az meg, hogy elbutult nemzet vagyunk az speciel teny.
    Nezd meg a funkcionalis analfabetak aranyat. Meg mondjuk ugy, hogy a remenyteli ifjusag szellemi szintjet.

  • Kurbli November 10, 2006

    Én még a null-modem-et is ismerem. Azt ugyan hová sorolja be az ezereszű kérdésfeltevő?

    Az anyaleszúró kés vajon micsoda? Bűnügyi fogalom, vagy esztergakés fajta?

    A set top box mellett azonnal meg kellene kérdezni, hogy mi a limerick?

    A kultúráról sem lehet egyoldalúan kérdezni, de megítélni sem. Igaz, hogy az ún. “reneszánsz ember” fogalma sem elérhető, de legalább törekedni kell rá (pont úgy, mint a csajokkal kapcsolatban).

  • gt November 10, 2006

    ha ismerted volna a set-top-box fogalmat, akkor talan a digizes is menne :D es egyebkent ha minden jo megy 2012-ig ugyis megismeri a nagy tobbseg, sot…

  • PutAbout November 10, 2006

    Semmi könnygáz, meg ilyesmi :-) Nem is voltam ott. Csak egyszerűen elkeserítő ez az állapot és én sok mindent a kádári korszakra vezetek vissza. Most nem is a set-top-box a lényeg, hanem az, hogy úgy érzem egy helyben topogunk (mármint a magyar színvonal) csak azért, mert sokan nem akarják elfogadni, hogy a világ túllépett rajtuk. Úgy látszik ez valami hungaricum, hogy mi soha se szeretjük a változásokat, és ami még rosszabb, sajnos ezt a saját kollégáimon/beosztottjaimon is tapasztalom. Mindenki görcsösen ragaszkodik a jól megszokott ismereteihez és még véletlenül se tanul újat, megosztani másokkal meg végképp nem akar semmit. Na, szumma-szummárum ez a cikk csak az utolsó csepp volt a poharamban. Tiszteletem azoknak, akik nem ilyenek.