Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.

October 23, 2006 / by Zsolt Soczó

Holnap DP tanfolyam – az Andrássy úton

Ti elmennétek? Én félek a rendőröktől. Az ilyenek miatt.

Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.

LEAVE A COMMENT

9 COMMENTS

  • Dr. Szöszi October 23, 2006

    Hehh, én a Műegyetemen kezdek egy tanfolyamot, kíváncsi leszek, ott milyen a hangulat…

  • gt October 23, 2006

    haha, holnap remelem azert talalkozunk Soci, nekem 2278-as lesz ugyanott :) de en ha felnek, nem(csak) a rendoroktol tennem.

  • varanusz October 24, 2006

    Nekem nincs ellene kifogásom. Szabályos előáttításnak tűnik. Bár Liszkán így állították volna elő az összes pszichikai bűnsegédet!

  • Takoca October 24, 2006

    Varanusz: azért ez nem tünik szabályos előállításnak! az ember oda sétált, be engedték maguk közé és néhány szó után már ütnek! azért ez szerintem nem volt indokolt!

    nagyon kiváncsi lennék az ott lévő közrendőrök véleményére, érzéseire!
    érthető hogy kemények, de sokszor értelmetlenűl! és nem hiszem el hogy nem tudják/érzik, hogy annyit ártanak ezzel maguknak és az egész helyzetnek mint amennyit a csőcselék árt!

  • PD October 25, 2006

    Én másik oldalról közelítem meg a dolgot. A tüntetőnek meg kell fizetnie az okozott kárt. És nem csak arról a többszázmilliós kárról beszélek, amit egy-egy ilyen streetfighter este okoznak (az adófizetők pénzéből). Arróla kárról is beszélek, amit pl. az a többezer ember elszenved, aki a 3-as úton kora reggel demonstráló csőcselék miatt nem tud bejutni a munkába. Azaz valaki szándékosan korlátozza a személyes szabadságában, mert dugóba kényszeríti. Magyarán a nemdolgozó, naplopó csőcselék a porba tiporja a dolgozó és ezáltal adót fizető ember alkotmányos jogait, miközben ő maga veri a mellét, hogy neki is alkotmányos joga demonstrálni ott, és akkor, amikor csak akar.
    Ennyi. Kieresztettem a dühömet. Számomra ezért örömteli, amikor a tüntető megkapja a magáét. És lehet itt jönni az ártatlan emberekkel, akiknek bántódásuk esett, de arra meg azt mondom, hogy engem nem tud senki bántani, mert nem megyek oda. Aki odamegy, az meg utána ne panaszkodjon.

  • Soczó Zsolt October 25, 2006

    Én azt mondom tegyünk különbséget két csoport között. Aki rongált, fizesse meg. Aki hőbörög, verjék meg, állítsák elő, stb.
    Viszont attól tartok, hogy sok ember is kaphatott, aki csak ünnepelni ment. Értem én, a rendőrök is be voltak szarva, meg emberek, akik hibáznak, meg tudták, hogy 23-a lesz, és várható volt, hogy lesz hőbörgés.
    De azt nem szeretem, amikor reaktívak, bosszúszomjasak, és válogatás nélkül ütnek. Pl.
    “Egy Don Pepe pizzéria közelébe húzódtunk, jó messzire a tömeget kettévágó rendőröktől. Az emberek békésen ettek az asztaloknál, csak annyit láttak, hogy sok szirénázó rendőrautó hajt el a környéken. Esküszöm, a saját szememmel láttam, elképesztő volt: fél óra múlva a rendőrök megindultak, és összeverték a pizzériát is! Az emberek nem értették, mi történik: az egyik percben még ették a pizzát, a következőben pedig már a rendőrök gumibottal verték őket! Nem volt felszólítás! A saját szememmel láttam, hogy egy kisgyermeket is szájon vágtak, aki a szüleivel ebédelt!
    Hihetetlenül vadak voltak, de ez még a legeleje volt.”

    Az egészben az aggaszt, hogy a rendőrök maguk az erőszakszervezet (ők a Trusted Computing Base, oprendszer hasonlattal), ezért az ő kihágásaikat nem úgy szankcionálják, mint az átlagemberét. Tudom, a törvény rájuk is vonatkozik. De azt is tudjuk, hogy egy szervezet védi saját magát, legyen az a rendőrség, vagy egy profitorientált szervezet, vagy egy vallás, szekta. És ha ők védik saját magukat, akkor az általuk elkövetett dolgok máris más megítélés alá esnek, pl. a bíróságon.
    De mivel én se voltam ott, csak beszélek, nem tudom mi volt valójában.
    És még egyszer leszögezem, nem az erőszakos emberek verése ellen vagyok kiakadva, hanem a vétlenül belesodródottak miatt, akik csak ünnepelni mentek.

  • varanusz October 25, 2006

    PD-vel egyetértek. Van egy régi, szép mondásunk, miszerint aki kurvának áll, ne sírjon, ha basszák. Ennek analógiájára: aki agresszív tüntetésre megy, ne sírjon, ha kap a gumibottal.

    És ne gyertek azzal, hogy ünnepelni mentek:
    Se a Kossuth téren, se a Felvonulási téren (’56-osok tere, vagy mi az új neve) nem hallottam attrocitásról — persze az is lehet, hogy csak leszartam és nem olvastam el a kuruc.info összes idevonatkozó cikkét :)

  • Soczó Zsolt October 26, 2006

    Attól, hogy elmegyek a kupleráj előtt még nem kell, hogy megbasszanak.
    De mivel nem voltam ott, nem tudhatom. Lehet, hogy mégiscsak benéztek a kupiba. Vagy kijött a kurva. :)

  • PD October 26, 2006

    Akkor itt egy másik mondás: Aki korpa közé keveredik, megeszik a disznók :-)