Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.

September 26, 2006 / by Zsolt Soczó

Erőszak rendőr módra

Először beszaratták őket, aztán bosszúból bekeményítettek, és valószínűleg jól megvertek ártatlan embereket is. Nem tudom megfigyeltétek-e, hogy ez mindig úgy megy, hogy kinéznek egy-két embert, aztán azt 3-8 rendőr üti-rúgja. Bátor vitézek… Csoda, hogy nincs tekintélyük? Gusztustalan banda.

Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.

LEAVE A COMMENT

6 COMMENTS

  • PD September 26, 2006

    Ha Téged dobálnának kockakővel, jelzőtáblák rúdjaival meg mindennel, ami mozdítható, aztán zászlórudakkal próbálnának megszúrni, kíváncsi vagyok, hogy a Te reakcióid milyenek lennének.
    “Bátor vizézek”.. Szerintem meg azok a bátor vitézek, akik kapucniban, csukjában randalíroznak és az adófizetők értékeit tönkreteszik (és közben a Magyar Köztársaság rendőreinek az életére törnek).
    Meg arra is kiváncsi lennék, ha pl Te arrafelé laknál, ahol a rendbontások voltak, és a Te autódat is tönkretették volna csak úgy ok nélkül, akkor a fenti blogbejegyzés megszületett volna-e vagy sem..

  • Soczó Zsolt September 26, 2006

    Tökéletesen egyetértek veled. Azonban azzal nem, hogy ha megadja magát valaki, akkor ki kell verni a fogát, és egyáltalán erőszakoskoni kell vele.
    Tehát nem a nyilvánvalóan agresszív, támadó ember megveréséről beszélek, hanem arról, aki megadó magatartást tanúsít.
    Ez az a magatartás, amikor felgyűlik a rendőrökben az agresszió, és ezt ki kell élniük, mert nem tudják már kontrollálni.
    Szóval nem a huligánokat védem, hanem az ártatlanokat.

  • PD September 26, 2006

    Tiszta sor. Csak ugye ki az igazi ártatlan és ki az, aki hirtelen csak azt hangoztatja, amikor már elkapták? Merthogy vannak azok az emberek, akik véletlenül odakeveredtek (elsodorta őket a tömeg, meg ilyenek vagy akkor mennek hazafelé valahonnan) és vannak azok, akik ha forró a talaj hirtelen dühödt rongálóból békés helyi lakóvá vállnak, akik azt állítják, hogy épp hazafelé mennek. És ezek közül kell a rendőrnek kiválasztania, hogy ki az, aki csak nézelődik és ki az, aki rögtön felé dob egy sörösüveget. Nem könnyű munka, mert az életükkel játszanak ők is (lásd a honvédkórházban fekvő sérült rendőröket).
    De legyünk igazságosak. Utalva az előző hozzászólásom utlsó mondatára, bevallom, hogy nem biztos, hogy ez lenne a véleményem, ha engem is megvertek volna a rendőrök ok nélkül. Persze nekem eszem ágában sincs ilyen helyekre menni. És ez a tanácsom az ártatlan nézelődőknnek is… messze kerülje el balhét, aki nem akar rosszul járni.

  • Zsolt September 26, 2006

    Érdekes, engem még egyszer se vertek meg a rendőrök. Valószínűleg azért, mert ha valahol valami balhé van, akkor nem megyek oda a) bámészkodni b) fotózni c) interjút csinálni a “békésen dobálózó fiatalokkal”, hanem megkeresem az eseményekhez képest leginkább ellenkező irányt és eltakarodok a náthásra. Aki odamegy és netalán kap az arcába némi könnygázt meg a veséjébe pár rúgást attól a rendőrtől, akit néhány másodperccel előtte valaki a tömegből épp agyonütni készült, az ne csodálkozzon.
    Bővebben erről például: http://www.magyarhirlap.hu/Archivum_cikk.php?cikk=107826

  • Soczó Zsolt September 26, 2006

    Érzékeny kérdésbe tenyereltem bele. Aki odamegy önként bámészkodni, stb. azt megértem, ha kap egyet. Így járt, ült volna otthon.
    De ebben az esetben rendőrők mentek utcáról-utcára a vandálok után nézelődve, így emiatt tényleg belekerülhetett a szórásba pár olyan ember is, aki szándéka ellenére volt rossz helyen.
    Tudom, erre meg az a válasz, hogy a valszám alapján ennek is be kell következni. Tényleg így van, de akkor is sajnálom, aki belekerül az 1%-ba.

  • speedy September 28, 2006

    Szerintem pont az ilyen dolgok ártanak a rendőrségnek… ha utólag ilyen kritikák hangoznak. Egy ilyen helyzetben szerintem BÁRKI aki ott van hibás. Ha balhézik akkor azért, ha nem akkor semmi keresnivalója ott a környéken – és igy bántodása sem esik.
    Én nem hiszek az ártatlanul megvert áldozatokban az biztos igaz, hogy kapott olyan is akinek nem kellett volna illetve többet mint amennyit megérdemélt volna de ez ilyen kivételes esetben nem a rendőrség hibája hanem aki ott van és pont azért mert ott van. Ez nem jelenti azt, hogy akkor a rendőr nyugodtan verhet bárkit, hanem hogy ha mégis megtörténne akkor nem kell felfújni. Egyébként engem még soha vertek meg, nem szivattak, nem büntettek poénból bár ez nyilván hozzáállás kérdése is mindkét oldalról.
    És személy szerint én azon vagyok felháborodva, hogy miért nem léptek fel sokkal határozotabban.