Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.

September 17, 2006 / by Zsolt Soczó

Szeretnék én így debugolni, mint ez a Russinovich gyerek

Mark első és ezidáig egyetlen bejegyzése, mióta a sötét oldalhoz csatlakozott. Nagyon jó nyomozás miért indultak el lassan a processzek a gépén. Imádom az ilyen nyomozós cikkeket, nagyon sokat lehet belőlük tanulni.

Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.

LEAVE A COMMENT

3 COMMENTS

  • Kurbli September 17, 2006

    Természetes, hogy most “csak” azt a kérdést teszi fel “Mi a túró történik?”. Figyeld meg, mi lesz a hatás, ha elkezdi piszkálni “Miért, mi célból történik?”.
    Ebbe körbe vág Ilfak Guilfanov postja “Processor bug” (http://www.hexblog.com/2006/09/processor_bug.html), amit még pénteken láttam, elolvastam, de ma a szeptemberi bejegyzései nem elérhetőek, hogy miért, nem tudni. Ebben sw módszerekkel deríti ki a hw-be épített sw hibáját.
    Ne mondja senki, hogy vénségemre nincsenek nagyratörő vágyaim, én is szeretnék tudni így oknyomozni, debuggolni, pláne kódot visszafejteni.

  • Dr. Szöszi September 17, 2006

    Használj Red Hat alatt GFS-t, majd megtanulsz te is így debuggolni ;)

  • Kurbli September 18, 2006

    Guilfanov vszínű, átszerkesztette post-ját, most “Confusing instruction” címmel a http://www.hexblog.com/2006/09/confusing_instruction.html#more helyen található. Azért a register mélységű debug sem semmi.