Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.

September 13, 2006 / by Zsolt Soczó

Ürítstétek a TFS Cache-t, de nagyon!

Előző héten VSS adatbázist migráltunk TFS alá. Nagy móka, hihetetlen, mennyi szoptunk vele. A lényeg, hogy a VSS-ben tárolt tételek history-jét szépen, egyesével betolja a TFS adatbázisába. Esetünkben ez kb. 30000 tétel.

Namármost, szerencsétlen termék 1.0-s. Ez azt jelenti, hogy nem lehet permanensen törölni benne tételeket, amit egyszer beraksz a source controljába, az benne marad. Ok, ez egy source control, mondod, életidegen tőle, hogy csak úgy kitöröljük a múlt egyes tényeit.

Ám, mi egy komplett Team Projektet töröltünk, aminek többek között része a Source Control is. De nem, a source control nem törlődik. Olyan ez, mint az Akasha-krónika. :)

Ez azért gáz, mert az előzetes migrációs kísérletek miatt 850 megás volt már a source adatbázis. Nosza, ha nincs permanens delete, soci ért az sql serverhez, kitörlöm én alóla a táblák felesleges sorait. Törlés után migráltunk, és minden zagyva volt a source treeben. A cpp fájl tartalma gif, stb.

Soci elb…ta, gondoltuk. Nosza, db restore korábbi, tiszta állapotba. Potosan követtük a leírtakat, mindhiába.

Kínomban kiírtam a sirámunkat a tfs fórumba. Láss csodát, az volt a gond, amit ott leírtak. A TFS application rétege filerendszerben cache-el, hogy ne kelljek annyit az sql serverhez fordulni. Ez a cache-t kellett kitörölni. Bruhaha, egy hét ment el ezzel, igazán leírhatták volna a doksiban.

Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.