Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.

May 29, 2006 / by Zsolt Soczó

Mit lehet tenni, ha borsot akarsz törni a telefontolvajok orra alá?

Nagyon érdekes tipp, valamelyik mobilcégnél dolgozó kedves olvasóm megerősítheti vagy cáfolhatja. Ha beírod a telefonba a * # 0 6 # kódot, akkor a telefon megjeleíti a sorozatszámát. Ezt érdemes leírni, mert ha ellopják a készüléket ezzel le lehet tiltatni a készüléket, így más kártyával se lehet használni. Igaz ez? Mindenesetre leírtam.

Cikk, forrás.

Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.

LEAVE A COMMENT

5 COMMENTS

  • SUF May 29, 2006

    Hali,

    Elvileg ez igaz. Itt van mégegy kód: *#0000# erre egy Nokia (nekem más telefonnal is sikerült) megmondja a benne futó firmware verzióját.

    üdv
    Zoli

  • Stone May 29, 2006

    Igaznak igaz, csak sajnos meg is lehet valtoztatni :( Szoval, ha mielott letiltatnad, azelott megvaltoztatjak, akkor semmit se er.
    Legalabbis is en igy tudom …

    Udv,
    Stone

  • Meister May 29, 2006

    Valamint sajnos a mobil-szolgáltatók nem mindenhol csatlakoztak a feketelistához. Tehát pl. ha a T-Mobile letilt egy telefont, azt a Pannon is tiltja, a “természetesen” a VotkaFone nem.
    Ugyanígy a lopott telefonok általában Ukrajnába, és Romániába mennek, ahol szintén nem használják a fekete-listát.
    Emellett még fontos, hogy a készülékeket csak úgy lehet letiltani, ha személyesen bemész a szolgáltatódhoz, s viszed a rendőrségi feljelentést magaddal.
    Ja, meg van szürke-lista is, előbb arra érdemes tenni a telefont. Ekkor a mobil cég biztonsági csoportja követi a telefont, annak forgalmát, hogy az ellopó kiléte megtudható legyen. Tehát előbb ezt érdemes kérni, ha lehet.

  • Soczó Zsolt May 29, 2006

    Érdekes infók ezek, köszönöm mindenkinek. Ezek szerint nyugaton zökkenőmentesen mennek ezek az ügyek, nálunk kevésbé. Végülis nem meglepő.

  • Dr. Szöszi May 29, 2006

    Amikor tavaly ellopták a telefonom, a rendőrök azt kérték, ne tiltsam le, így ugyanis nyomonkövethető, milyen SIM kártyát tesznek bele. Mit ad isten, meg is lett a tolvaj :)