Soci (Soczó Zsolt) szakmai blogja

2006.05.29.

Mit lehet tenni, ha borsot akarsz törni a telefontolvajok orra alá?

Filed under: Egyéb — Soczó Zsolt @ 11:21

Nagyon érdekes tipp, valamelyik mobilcégnél dolgozó kedves olvasóm megerősítheti vagy cáfolhatja. Ha beírod a telefonba a * # 0 6 # kódot, akkor a telefon megjeleíti a sorozatszámát. Ezt érdemes leírni, mert ha ellopják a készüléket ezzel le lehet tiltatni a készüléket, így más kártyával se lehet használni. Igaz ez? Mindenesetre leírtam.

Cikk, forrás.

5 Comments

 1. Hali,

  Elvileg ez igaz. Itt van mégegy kód: *#0000# erre egy Nokia (nekem más telefonnal is sikerült) megmondja a benne futó firmware verzióját.

  üdv
  Zoli

  Comment by SUF — 2006.05.29. @ 12:03

 2. Igaznak igaz, csak sajnos meg is lehet valtoztatni :( Szoval, ha mielott letiltatnad, azelott megvaltoztatjak, akkor semmit se er.
  Legalabbis is en igy tudom …

  Udv,
  Stone

  Comment by Stone — 2006.05.29. @ 14:36

 3. Valamint sajnos a mobil-szolgáltatók nem mindenhol csatlakoztak a feketelistához. Tehát pl. ha a T-Mobile letilt egy telefont, azt a Pannon is tiltja, a “természetesen” a VotkaFone nem.
  Ugyanígy a lopott telefonok általában Ukrajnába, és Romániába mennek, ahol szintén nem használják a fekete-listát.
  Emellett még fontos, hogy a készülékeket csak úgy lehet letiltani, ha személyesen bemész a szolgáltatódhoz, s viszed a rendőrségi feljelentést magaddal.
  Ja, meg van szürke-lista is, előbb arra érdemes tenni a telefont. Ekkor a mobil cég biztonsági csoportja követi a telefont, annak forgalmát, hogy az ellopó kiléte megtudható legyen. Tehát előbb ezt érdemes kérni, ha lehet.

  Comment by Meister — 2006.05.29. @ 14:49

 4. Érdekes infók ezek, köszönöm mindenkinek. Ezek szerint nyugaton zökkenőmentesen mennek ezek az ügyek, nálunk kevésbé. Végülis nem meglepő.

  Comment by Soczó Zsolt — 2006.05.29. @ 14:56

 5. Amikor tavaly ellopták a telefonom, a rendőrök azt kérték, ne tiltsam le, így ugyanis nyomonkövethető, milyen SIM kártyát tesznek bele. Mit ad isten, meg is lett a tolvaj :)

  Comment by Dr. Szöszi — 2006.05.29. @ 22:15

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress