Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.

May 24, 2006 / by Zsolt Soczó

XP költöztetés gépről-gépre

Kaptam az eddig amúgy sem rossz Asus laptop helyett egy nagyon durva Dell Inspiron 9400-ast, 2 G rammal, 7200-as vinyóval, minden földi jóval.

A gondom az volt, hogy több mint egy hetes munkám volt az ASUS telepítésébe fektetve, nem akartam elveszíteni.

Szaktudástól el nem vakítva nekiálltam átreszelni a biteket. Ghosttal lementettem a régi gépet, majd a boot cd-jével visszaállítottam az új gépre. Persze nem indult el. Recovery Consollal átírtam a boot.ini-t, mert az új gépen volt pár Dell szerviz partíció, azokat nem bántottam. Elindult, de persze magába fagyott, eleve az új kép dual core-os, így más HAL kel hozzá.

Aztán lesz ami lesz, és az XP CD-ről (ami sajnos SP1-es volt), frissítettem a Windowst.

És láss csodát, az új gép kiválóan zenél (eddig). Most is erről írom ezt a bejegyzést. Leszedtem a régi ASUS warékat, a Daemont kicsit piszkálni kellett safe módban, hogy menjen, de összeállt a gép, már fordítottam is rajta a VS-sel. Ami felesleges munka volt, hogy az SP2-t újra rá kellett rakni, okosabb lett volna SP2-es XP-vel frissíteni.

Szóval ez sokkal fájdalommentesebb volt, mint gondoltam, köszönet Raymond Chen-nek és bandájának, ezt ügyesen megcsinálták. 

Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.