Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.

May 12, 2006 / by Zsolt Soczó

A WebService nem Remoting

Általános félreértés övezi a WS technológiát.
Bevágok ide egy választ, amit az MSDEV listára írtam a témában:

A WS nem object remoting, és nem bináris szerződéssel működik.

Az első azt jelenti, hogy a “nem mennek át” a metódusok a dróton, csak az adatok, azokból is csak a publikusak.

A második szerint NEM ugyanaz a .NET komponenst használod a két oldalon, mert XML alapú szerződés van a két oldal között, nem bináris .NET metaadat alapú.

A WS Proxy generátor a WSDL alapján előállít egy olyan osztálydefiníciót, amit az XmlSerializerrel serializálva pont olyan xml áll elő, amit a szerver elvár, és mellesleg amit az ottani XmlSerializer visszaállít egy olyan objektummá, amit a szerveren definiáltál.

Azt kell látni, hogy egyszerű xml adatok szánkáznak a két oldal között, csak az a két oldal megállapodás szerint úgy értelmezi, hogy átalakítja objektummá.

Szóval ha te ugyanazt a komponenst akarod használni a két oldal között, akkor meg kell erőszakolni a ws technológiát, és pont a lényegét, az xml alapú laza csatolást veszíted el.

Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.