Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.

April 26, 2006 / by Zsolt Soczó

Vannak még normális rendőrök (Oximoron)

Kellemes élményben volt részem néhány napja. A családdal kimentünk a Kertészeti Egyetemen megrendezett dísznövény kiállításra és vásárra. A Villányi úton meg kellett fordulnom, a BAH csomópontnál. Ott van egy balra kanyarodó sáv, mondom ott nem balra megyek, hanem visszafele. Mögöttem egy rendőrautó várakozott a sávban. Ahogy kanyarodtam már sejtettem, hogy valami nem stimmel, mert balról jött egy autó, nekem viszont nem volt lámpám, ami feltartana, így a nem figyelek egymásnak mentünk volna.

Persze a villogó azonnal bekapcsol, a rendőr megállít. Kérdezte tudom-e miért állított meg? Mondtam neki sejtem, de igazából nem értem az ügyet. Én úgy tanultam kreszből, hogy ahol balra lehet kanyarodni, ott meg is lehet fordulni. Elmondta, hogy nem, mert ott a kék nyíl a kötelező haladási irányt jelölni, azaz balra, és csakis balra. Mindig tanul az ember.

Na, mondom ez jó drága lesz. Nem találta a közelező befizetését igazoló papírt (5 perce kaptam meg a biztosítótól, mert késve fizettem be), csak megkérdezte, hogy ugye be van fizetve. Akkor már tényleg be volt, de még nem volt róla papírom. De szerencsére nem firtatta az ügyet, pedig ezért is megbüntethetett volna.

Aztán megkérdezte, hogy hány éves a gyerek (Bálint hátul ült). Mondtam, hogy 2, meg előtte már elmeséltem hová tartunk. Kérdezte, hogy mit szeret a gyerek? Mondtam, ő mindent.

Aztán azzal búcsúzott el, hogy a büntetés árából vegyek valamit a gyereknek. :)

Jól esik, hogy vannak még ilyen rendőrök is, kellemes csalódás volt a sok köcsög után, akivel már találkoztam.

Egy apró megjegyzés. Szerintem ilyenkor sokat jelent, hogy az ember letagadja-e a napot az égről, vagy bevallja, hogy elbasztam, így jártam. Kezdő vezető koromban a Nyugatinál levő parkolóba hajtottam be a körútról, az egyirányú nyíl ellenében. Megtévedtem. Akkor megúsztam 2000-rel, pedig még a zöldkártya is le volt járva. Megint csak azért, mert nem kamuztam.

Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.

LEAVE A COMMENT

1 COMMENTS

  • Dr. Szöszi April 26, 2006

    Én tavaly nyáron jártam úgy, hogy – miután Velencén ellopták a notebookomtól kezdve a mobilomig mindenem – hazafelé lemeszeltek “kézi mobilozás” esete miatt. Szegény járőrnek kínomban odaadtam a feljelentésről szóló jegyzőkönyvet (rajta vagy hatunk összesen kb. 1 milkás veszteségével), elfehéredett, odahívta a kollégáját, és iszonyú sajnálkozó képpel utamra engedett :)